Αποχαιρετιστήριο δείπνο από την AHEPA Κύπρου προς τιμήν του απελθόντα Αρχηγού της Ε.Φ Ηλία Λεοντάρη

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά και περηφάνιας, στη Λέσχη Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία, το αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργάνωσε η AHEPA Κύπρου προς τιμήν του απελθόντα Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγου Ηλία Λεοντάρη.

Στο δείπνο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της AHEPA Κύπρου για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς τον ευπατρίδη Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη που έπειτα από τρία χρόνια στην ηγεσία της Εθνικής Φρουράς αποχωρεί από τη θέση αυτή την οποία υπηρέτησε με περισσή περηφάνια.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Ύπατος Κυβερνήτης της AHEPA Φάνος Πιτυρής και ο Κυβερνήτης της AHEPA Κύπρου Περιφέρειας 27 κ. Περικλής Γ. Θεοδωρίδης, οι οποίοι εξήραν την προσωπικότητα, το έργο και τη θητεία στην Κύπρο του απελθόντα Αρχηγού της Ε.Φ Ηλία Λεοντάρη. Στον Αντιστράτηγο δόθηκε τιμητική πλακέτα για την προσφορά, το έργο του και την πολύτιμη στήριξή του στην Κύπρο αλλά και την AHEPA.

Απευθυνόμενος προς τον αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη ο κ. Θεοδωρίδης είπε: « Αρχηγέ ήταν μεγάλη μας τιμή που βρεθήκατε σε αυτό το πόστο της πατρίδας μας ως επικεφαλής του στρατού της μικρής μας Κύπρου τιμώντας το έργο των σπουδαίων προκάτοχών σας. Σήμερα κλίνουμε ευλαβικά το κεφάλι απέναντί σας εις ένδειξη σεβασμού και περηφάνιας. Η AHEPA Κύπρου σας αποχαιρετά με συγκίνηση με την υπόσχεση πως όλοι εμείς θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που χαράξατε προς ανανέωση και μεταρρύθμιση της Εθνικής Φρουράς. Ένα άξιο τέκνο του Ελληνισμού, ένας περήφανος Έλληνας που πλέον είναι για εμάς και Κύπριος».

Ακολούθως, ο κ. Λεοντάρης με συγκίνηση ανταπέδωσε στον κ. Θεοδωρίδη ευχαριστώντας την AHEPA Κύπρου γι’ αυτή την πρωτοβουλία, δηλώνοντας πως ήταν τιμή του να υπηρετήσει την Κύπρο από την θέση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, της μοιρασμένης πατρίδας μας. Επιπρόσθετα, ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση που δέχθηκε και αναφέρθηκε, γενικότερα, στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Εθνική Φρουρά.