Συνάντηση Προέδρου Επ. Εξωτερικών με αντιπροσωπεία ΑΗΕΡΑ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αβέρωφ Νεοφύτου, συναντήθηκε την Τρίτη με πολυμελή αντιπροσωπεία του Συνδέσμου ομογενών των ΗΠΑ, AHEPA, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε την εκτίμησή του για την πολύτιμη προσφορά της ομογένειας στην προώθηση των ιδεωδών του ελληνισμού και τη διαχρονική προάσπιση των δικαίων του κυπριακού λαού.

Σ´ αυτό το πλαίσιο, η ύπαρξη οργανισμών και συνδέσμων, όπως ο AHEPA, δήλωσε ο κ. Νεοφύτου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, αφού μπορούν οι ομογενείς να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη δεύτερη πατρίδα τους για θέματα διαφώτισης, ενώ σημαίνουσα θέση κατέχει και η νεολαία της ομογένειας ως εγγυήτρια της συνέχισης των αγώνων του απανταχού ελληνισμού και της διατήρησης της ταυτότητάς του.

Από πλευράς AHEPA, ο κ. Frangos αναφέρθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του Συνδέσμου για ενημέρωση των ομογενών, καθώς και του ευρύτερου κοινού και της πολιτικής ηγεσίας των ΗΠΑ, σε ό,τι αφορά στις ανησυχίες και τα καλώς νοούμενα συμφέροντα, καθώς και στην ιστορία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Frangos αναφέρθηκε επίσης στη χρησιμότητα στοχευμένων προγραμμάτων διαφώτισης και εκπαίδευσης. Συμφωνώντας με τον Ανώτατο Πρόεδρο του AHEPA, ο κ. Νεοφύτου υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων στο σημαντικό έργο του Συνδέσμου.