Συνάντηση για τη δημιουργία της αδελφότητας ΑΧΕΠΑ

Παρακάτω ο χαιρετισμός του δημάρχου Μιχαλάκη Ζαμπέλα, στο πλαίσιο της συνάντησης για τη δημιουργία της αδελφότητας ΑΧΕΠΑ.

«Αγαπητοί Κύριοι και  Κυρίες,

Απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισμό στις εργασίες της συνάντησης για τη δημιουργία της ΑΧΕΠΑ – District27, εδώ στη Λευκωσία. Η σημερινή σας συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κύπρο και τους ΑΧΕΠΑνς.

Οι εργασίες της συνάντησης αυτής, για τη δημιουργία της ΑΧΕΠΑ – District27 είναι ιστορικής σημασίας γιατί οι Έλληνες-Κύπριοι που έχουν ιδιαίτερους δεσμούς με την Αμερική αποκτούν μεγαλύτερη φωνή.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος και η μακροβιότερη Ελληνοαμερικανική οργάνωση που εργάζεται με ζήλο και δυναμισμό για τα συμφέροντα του Ελληνισμού.

Σκοποί της είναι η προώθηση των ιδεών του Ελληνισμού, της φιλανθρωπίας, της ανύψωσης της παιδείας, της δημόσιας ευθύνης και της οικογενειακής και ατομικής διάκρισης.

Τι πιο σπουδαίο πράγμα να εργάζεσαι για αυτά τα υψηλά ιδανικά.

Κυρίες και Κύριοι,

Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες της αδελφότητας ΑΧΕΠΑ (orderofAHEPA) και όλων των μελών της που στόχο έχουν την προώθηση του δίκαιου αγώνα των Κυπρίων.

Σαν ελάχιστο δείγμα της αγάπης και της εκτίμησης μου ευχαριστώ την ΑΧΕΠΑ, για τους αγώνες σας και την υποστήριξη για τη γρήγορη επανένωση της Λευκωσίας και της Κύπρου ολόκληρης, αλλά και τη συμφιλίωση όλων των κατοίκων του νησιού.

Σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας και σας διαβεβαιώ ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό σας, γιατί θεωρώ ότι όλες οι προσπάθειες σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τον Ελληνισμό αλλά και για τη δική μας πατρίδα, που τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται.

Σας ευχαριστώ.»